07:53 02.12.2020

Генпрокурор США підвищив статус керівника розслідування дій ФБР у "справі про РФ"

1 хв читати
Генпрокурор США підвищив статус керівника розслідування дій ФБР у "справі про РФ"

Генпрокурор США Вільям Барр оголосив про рішення підвищити статус Джона Дарема, що розслідує дії ФБР під час так званої "російського справи".

"Я вирішив, що на Дарема повинні поширюватися ті самі правила, що свого часу - на Роберта Мюллера. Це дасть Дарему і його команді гарантію, що вони зможуть безперешкодно завершити роботу незалежно від остаточних результатів виборів", - заявив він агентству Associated Press.

Таким чином Дарем стане спеціальним радником при Мін'юсті. Звільнити його буде можливо тільки в разі грубих порушень з його боку низки правил. Він також зможе продовжити роботу і в разі зміни влади і приходу в Білий дім адміністрації демократа Джо Байдена.

Мета Дарема - зрозуміти, хто і чому почав розслідування щодо штабу Дональда Трампа у справі про передбачувану змову з РФ перед американськими виборами 2016 року. Те розслідування провів спецпрокурор Роберт Мюллер, який не виявив ознак подібної змови. Президент США вважає, що розслідування стосовно його штабу було ініційовано його противниками виключно з політичною метою і без серйозних підстав. Завдання Дарема - розібратися в цій ситуації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА