07:58 02.12.2020

Адміністрацію Жовківської лікарні, де напередодні померли двоє пацієнтів на ШВЛ, підозрюють у недбалості

1 хв читати
Адміністрацію Жовківської лікарні, де напередодні померли двоє пацієнтів на ШВЛ, підозрюють у недбалості

Урядова комісія зробила попередні висновки щодо смерті пацієнтів, підключених до апаратів штучного дихання, через знеструмлення Жовківської лікарні у Львівській області. Керівництво медустанови підозрюють у халатності, повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

"Комісія опрацювала надану інформацію і дійшла висновку, що медичні працівники, на чергуванні, надали в повному обсязі всю необхідну медичну допомогу пацієнтам у момент відключення електроживлення. Водночас при відключенні енергії адміністрація лікарні не вчинила жодних дій для того, щоб підключити хірургічний корпус, де розташована реанімація, до резервного живлення", - розповів директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис.

У прес-службі ОДА зазначили, що на власника лікарні, а саме на Жовківську районну раду, підготували лист з ініціативою звільнення керівництва лікарні.

"Департамент проведе клініко-експертну оцінку надання медичної допомоги померлим. За результатами такої оцінки зможемо зрозуміти, чи пов'язані ці випадки смерті з відключенням енергії", - зазначив голова комісії Андрій Голдун.

У прес-службі ОДА також додали, що адміністрація Жовківської центральної районної лікарні повинна негайно розробити алгоритм дій на випадок виникнення аварійних ситуацій у лікарні.

Як повідомлялося, 30 листопада поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів Жовківської районної лікарні, які перебували в реанімації на апаратах ШВЛ, повідомляє відділ комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА