08:11 02.12.2020

Трамп подав позов з вимогою переглянути результати виборів у штаті Вісконсин

2 хв читати
Трамп подав позов з вимогою переглянути результати виборів у штаті Вісконсин

Президент США Дональд Трамп подав у вівторок позов до Верховного суду штату Вісконсин з вимогою визнати недійсними понад 221 тис. бюлетенів, повідомляє Associated Press.

Трамп попросив безпосередньо Верховний суд штату Вісконсин прийняти справу, а не починати її розгляд у суді нижчої інстанції. Він також домагається, щоб губернатор штату Тоні Еверс відкликав документи, що підтверджують перемогу кандидата від Демократичної партії Джо Байдена в штаті.

Зокрема, в позові чинного президента стверджується, що співробітники на місцях нібито самі заповнювали відсутню адресну інформацію на сертифікаційних конвертах з бюлетенями. Крім того, за даними штабу Трампа 28 тис. 395 відкріпних посвідчень були видані без пред'явлення виборцями посвідчень особи. Також стверджується, що місто Медісон відкрило незаконні виборчі дільниці.

Верховний суд штату Вісконсин дав Еверсу час до 20:30 вівторка, щоб відповісти на позов.

Днем раніше голова виборчої комісії штату Вісконсин Енн Джейкобс і губернатор штату Еверс офіційно підтвердили перемогу на виборах президента США в штаті Байдена. Демократ обійшов чинного президента США Дональда Трампа з перевагою приблизно в 20 тис.700 голосів і отримав 10 голосів вибірників.

Голосування в США відбулося 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, однак офіційні результати обробки бюлетенів в Сполучених Штатах будуть відомі пізніше. На підставі наявних даних провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу кандидата від Демократичної парії Джо Байдена на виборах президента. Сам Байден також вважає себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Однак Трамп, який намагався переобратися на пост, з цим не згоден і оскаржує результати голосування в кількох штатах, зокрема - в Арізоні. Адвокати Трампа прагнуть довести, що вибори відбулись із порушеннями.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА