10:06 02.12.2020

Вакцинація від COVID-19 стартує у Великій Британії з наступного тижня - глава МОЗ

2 хв читати
Вакцинація від COVID-19 стартує у Великій Британії з наступного тижня - глава МОЗ

Британська влада розпочне прищепну кампанію проти коронавірусу COVID-19 в країні на початку наступного тижня, заявив у середу телеканалу Sky news міністр охорони здоров'я Великої Британії Меттью Генкок.

"Національна служба охорони здоров'я Великої Британії готова до цього, тож із початку наступного тижня ми розпочнемо в нашій країні програму вакцинації населення проти COVID-19", - сказав міністр.

Так Генкок прокоментував інформацію про схвалення британськими наглядовими органами вакцини виробництва американської компанії Pfizer і німецької BioNTech.

"Як ми знаємо з попередніх заяв, вакцина ефективна, MHRA (Агентство з регулювання лікарських препаратів і товарів медичного призначення - ІФ) схвалило її, безпечну з клінічної точки зору, й у нас є вакцина - це дуже хороші новини", - зазначив міністр.

Водночас він визнав складність поширення препарату, оскільки його потрібно зберігати за температури мінус 70 градусів за Цельсієм. Однак, запевнив він, Національна служба охорони здоров'я Великої Британії в усіх частинах країни готується впоратися з таким завданням.

"Це не просто, але ми маємо відповідні плани", - додав він.

Раніше стало відомо, що Велика Британія стала першою країною, яка схвалила використання вакцини від коронавірусу COVID-19 виробництва американської компанії Pfizer спільно з німецькою BioNTech.

Голова компанії Pfizer Альберт Бурла, у свою чергу, заявив, що санкціонування використання вакцини Великою Британією є "історичним моментом" у боротьбі з пандемією COVID-19.

1 грудня BioNTech оприлюднила прес-реліз, згідно з яким BioNTech і Pfizer скерували запит до EMA для отримання дозволу на використання розробленої ними вакцини від COVID-19.

20 листопада Pfizer і BioNTech передали запит на екстрене використання вакцини від COVID-19 до Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA). Очікується, що розгляд запиту займе щонайменше декілька тижнів.

Раніше компанії заявили про 95% ефективності препарату в третій - фінальній - стадії клінічних випробувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА