19:52 02.12.2020

Санду скликає в четвер мітинг проти "узурпації влади" в Молдові Додоном

2 хв читати
Санду скликає в четвер мітинг проти "узурпації влади" в Молдові Додоном

Обрана президентом Молдови Майя Санду закликала своїх прихильників у четвер вийти на акцію протесту "проти узурпації влади" чинним президентом Ігорем Додоном через законопроект про виведення Служби інформації і безпеки (СІБ) з-під контролю президента в підпорядкування парламенту.

"Це спроба узурпації влади - яка з одного боку має на меті зберегти в політичному полоні одну з найважливіших установ, з іншого - анулювати результати голосування громадян", - заявила Санду на прес-конференції в середу ввечері.

Вона повідомила, що дізналася про те, що з подачі Ігоря Додона соціалісти зареєстрували в парламенті законопроект про виведення Служби інформації і безпеки (СІБ) з-під контролю президента в підпорядкування парламенту. За її словами, парламентська більшість соціалістів і партії "Шор" має намір прийняти закон на засіданні парламенту в четвер, одразу в двох читаннях.

"Режим Додона йде стопами Плахотнюка (Володимир - втеклий молдавський олігарх - ІФ), вони намагаються грубо нехтувати голосом народу. Програвши вибори президента, Додон йде на антидемократичне самоуправство. Людина, яка не буде займати державну посаду, хоче і далі контролювати корупційні схеми, контролювати інститути держави", - вважає Санду.

За її словами, "абсолютно ясно, що ця спроба не остання" і "соціалісти разом із депутатами фракції "Шор" використовуватимуть парламент, щоб боротися проти власного народу". Санду вважає, що "таким чином злочинна коаліція Додона і Шора прагне заблокувати повноваження президента".

"Ми будемо захищати голоси громадян, будемо протистояти злодіям. Ми оскаржимо порушення в Конституційному суді і проситимемо підтримки народу в захисті демократії", - сказала обраний президент.

Вона зазначила, що поговорила з "лідерами інших політичних партій".

"Ми дійшли висновку, що повинні зупинити ці нападки на Конституцію. Із завтра починаємо битву з тими, хто протистоїть змінам. Вони не вірять у закон, у них немає ні честі, ні поваги до народу і державі. Ми дамо їм зрозуміти, що країна належить не їм. Вона належить громадянам, які чітко сказали, що хочуть змін", - уклала Санду.

У другому турі президентських виборів 15 листопада лідер партії "Дія і солідарність", екс-прем'єр-міністр Майя Санду набрала 57,72% голосів, а чинний президент Ігор Додон - 42,28%.

Повноваження чинного президента Ігоря Додона закінчуються 23 грудня 2020 року. Інавгурація нового президента відбудеться 24 грудня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА