Події

Зеленський і Офіс президента жодним чином не впливають на діяльність НАБУ і інших правоохоронних органів

Президент України Володимир Зеленський і його Офіс сповідують виключно принцип невтручання в справи правоохоронних та антикорупційних органів, наголошує радник керівника ОП Михайло Подоляк.

"І стосовно свого оточення президент дотримується такого ж принципу: жодного кумівства в Офісі президента бути не може. Якщо НАБУ або будь-який інший правоохоронний, антикорупційний орган доведе причетність будь-кого до злочину, ця людина повинна відповідати за законом. Ніяк інакше. Президент не заважає будь-яким розслідуванням, не дозволяє втручатись у розслідування, впливати на якісь процеси і підтримає будь-які прозорі розслідування, засновані на доведених фактах", - сказав він в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Подоляк зазначив, що Офіс президента "категорично відмовився від традиційної в минулому кулуарної практики" впливу на діяльність правоохоронних органів.

Радник керівника ОП зазначив, що для президента Зеленського справедливість, прозорість і чесність правоохоронних органів - це пріоритет при реформуванні системи управління.

Подоляк заявив, що нібито "факти", надані деякими представниками медіа, про нараду у глави держави заради "захисту" когось із Офісу президента, є абсолютною вигадкою, у якій немає жодного обгрунтування, а також, на його думку, є неприйнятними з точки зору закону і моралі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ