Події

ЄС працює над юридичними рішеннями, які дозволять не переривати сполучення тунелем під Ла-Маншем

Європейський союз працює над юридичними рішеннями, які дозволять забезпечити безперервність сполучення залізничним тунелем під Ла-Маншем після виходу Великої Британії з ЄС.

"Комітет постійних представників Ради ЄС узгодив мандат на переговори з Європарламентом з пропозиції щодо продовження залізничного руху в тунелі під Ла-Маншем з 1 січня 2021 року", - йдеться в опублікованому в середу комюніке.

Рада ЄС та Європарламент 21 жовтня доручили Франції вести переговори зі Сполученим Королівством стосовно продовження спільного управління тунелем.

Згідно з проектом брюссельських інституцій ЄС, сертифікат безпеки, виданий управлінням інфраструктурою тунелю, залишиться в силі протягом двох місяців після того як 31 грудня завершиться перехідний період Brexit. Цього часу вистачить на те, щоб національні органи безпеки Франції видали власний сертифікат на експлуатацію ділянки, що залишається під французької юрисдикцією.

Сертифікати безпеки і ліцензії ЄС, видані залізничним компаніям Великої Британії, що використовують транскордонну інфраструктуру, повинні бути продовжені на дев'ять місяців. Це дасть французькій владі більше часу для організації майбутнього спільного управління залізницею під Ла-Маншем.

Євротунель відкрито в 1994 році, коли Велика Британія була членом ЄС, і діє відповідно до законів ЄС. Без оформлення юридичних деталей "розлучення", трафік тунелем, який є основною сполучною ланкою між ЄС і Великою Британією, був би перерваний у новорічну ніч.

Раді ЄС та Європарламенту треба буде узгодити остаточний текст цього формального законодавчого акту ЄС.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ