22:42 02.12.2020

Президент Мексики вважає локдауни неправильним методом боротьби проти COVID-19, оскільки вони обмежують свободу

1 хв читати
Президент Мексики вважає локдауни неправильним методом боротьби проти COVID-19, оскільки вони обмежують свободу

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що виступає проти введення дуже жорстких обмежувальних заходів для боротьби проти поширення коронавірусу COVID-19.

На думку Лопеса Обрадора, слова якого наводить у середу Associated Press, головною метою завжди має залишатися "гарантувати свободу (громадян - ІФ)", і тому радикально обмежувати громадян Мексики в пересуваннях - неправильно.

На його думку, прагнення до жорстких обмежень притаманне людям, "які хочуть показати свою авторитарну владу, диктатуру". Президент не пояснив, чи говорить він у даному випадку про владу інших країн або ж - про мексиканську опозицію, яка критикує його за небажання приймати більш рішучі заходи проти COVID-19.

Лопес Обрадор додав, що всі обмежувальні заходи повинні носити "добровільний характер".

"Усі вільні. Той, хто хоче носити маску, щоб почуватися в безпеці, може це робити", - зазначив він.

Associated Press наголошує, що Лопес Обрадор давно виступає проти введення режиму локдауну в країні. Для того, щоб ще яскравіше продемонструвати своє скептичне ставлення до обмежувальних заходів, мексиканський лідер вважає за краще не вдягати медичну маску під час участі в публічних заходах.

За час пандемії коронавірусу Мексики було зафіксовано 1,1 млн випадків зараження COVID-19. Понад 106 тис. пацієнтів померли від наслідків зараження інфекцією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА