12:48 03.12.2020

Омбудсмен Денісова зустрілася на КПВВ із представницею т.зв. ДНР у гуманітарній підгрупі ТКГ

2 хв читати
Омбудсмен Денісова зустрілася на КПВВ із представницею т.зв. ДНР у гуманітарній підгрупі ТКГ

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорила з представником т.зв. ДНР у робочій підгрупі з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Дар'єю Морозовою питання про передання 125 кримінальних справ і проваджень щодо 133 людей, які були притягнуті до кримінальної відповідальності до початку військової агресії РФ на Донбасі й перебувають на підконтрольній уряду України території.

Як повідомляється на сторінці Денісової у Facebook, зустріч відбулася в четвер на території контрольного пункту в'їзду-виїзду "Новотроїцьке". "Домовилися, що необхідні рішення будуть прийняті стороною переговорів, а справи будуть мені передані", - написала Денісова.

За її словами, також позитивно розглянуто питання про передання для подальшого відбування покарання на підконтрольну уряду України територію 300 засуджених, які з початку військової агресії перебували в місцях позбавлення волі. "Однак це можна буде реалізувати після закінчення пандемії", - зазначила омбудсмен.

Окрім того, за словами Денісової, було порушено питання про продовження процесу звільнення цивільних осіб і військовополонених, що перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області. "Наразі є технічні питання, які потребують уточнення, але в цілому сторона переговорів налаштована на організацію цього процесу. Сподіваюся, що найближчим часом всі домовленості будуть реалізовані", - додала вона.

За словами омбудсмена, в результаті переговорів також було отримано 28 томів кримінального провадження щодо громадянки України, яка протягом 20 років бореться за підтвердження своєї невинуватості в апеляційних і касаційних інстанціях України. "Ця справа вже передана представнику апеляційного суду Донецької області. Вона буде розглянута та, зокрема, будуть проведені необхідні слідчі дії, чим право на справедливий суд та ефективний юридичний захист громадянки України буде дотримано", - написала Денісова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА