13:08 03.12.2020

Україні слід негайно ввести повний локдаун на місяць - Ковтонюк

2 хв читати
Україні слід негайно ввести повний локдаун на місяць - Ковтонюк

Україні для зміни ситуації з поширенням COVID-19 слід негайно ввести повний локдаун терміном на місяць, вважає керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE, екс-заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Ми вважаємо, що Україні потрібно ввести на обмежений час повний локдаун терміном на один місяць. Це потрібно зробити негайно і завершити його через місяць", - сказав він під час щотижневої презентації досліджень KSE в четвер.

На думку Ковтонюка, через місяць можна розпочати повернення до моделі адаптивного карантину в регіонах.

"У січні можна буде повернутися до переважно нормальної роботи і життя, без того, щоб усіх тримати в напрузі", - сказав він.

Керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE наголосив: "Повернутися до "помаранчевого" рівня обмежень фактично означає нічого не робити, оскільки в "помаранчевій" зоні серйозних обмежень як таких немає, крім носіння масок".

За його словами, це означає, що крива захворюваності різко піде вгору, і досить швидко в січні може бути досягнуто показника в 20 тис. хворих, потім - 30 тис. У лютому це може бути 40 тис. Це цифри, які означають, що система лікарень в Україні просто зупиниться.

Ковтонюк також вважає, що впровадження карантину на новорічні свята створить ризики того, що "ми можемо просто до цього моменту не дійти, а вже до 4 січня система лікарень може досягти критичного навантаження".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА