19:33 03.12.2020

Після усунення НАБУ порушень у матеріалах екстрадиційного запиту власника ВіЕйБі Банку Офіс генпрокурора готовий направити його зарубіжним колегам

2 хв читати
Після усунення НАБУ порушень у матеріалах екстрадиційного запиту власника ВіЕйБі Банку Офіс генпрокурора готовий направити його зарубіжним колегам

В Офісі генерального прокурора наголошують, що двічі повертали до НАБУ матеріали кримінального провадження стосовно екстрадиції власника бенефіціара ВіЕйБі Банку (VAB банк, Київ), і готові направити їх компетентним органам інших країн після усунення бюро недоліків.

"… Офіс генерального прокурора неодноразово звертався до НАБУ з проханням надати додаткові відомості та процесуальні рішення, виявлені та прийняті у межах кримінального провадження. Саме за ініціативи генерального прокурора проводилася нарада з керівниками НАБУ та САП щодо наявних процесуальних порушень, які можуть поставити під загрозу кінцевий результат у вигляді законного кримінального переслідування підозрюваного", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора, оприлюдненому в четвер увечері.

В Офісі наголошують, що причинами відмов у направленні матеріалів до іноземної держави стала низка законних підстав.

"Безумовно, після усунення НАБУ процесуальних порушень у матеріалах екстрадиційного запиту Офіс генерального прокурора готовий направити їх у порядку, встановленому чинним національним та міжнародним законодавством, до компетентних органів іноземної держави для затримання особи та її подальшої екстрадиції в Україну", - запевнили в Офісі.

Як повідомлялося, наприкінці листопада 2019 року Міністерство внутрішніх справ України за заявою НАБУ оголосило в розшук у цій справі власника "Укрлендфармінгу" Олега Бахматюка та його сестру, гендиректора "Авангарду" Наталію Василюк. Бахматюк неодноразово заявляв, що перебуває у Відні і готовий брати участь в усіх процесуальних діях.

Національний банку України в листопаді 2014 року через 40 днів після надання стабкредиту визнав ВіЕйБі Банк (VAB банк, Київ) неплатоспроможним, а 20 березня 2015 року вирішив відкликати його банківську ліцензію та ліквідувати.

15 жовтня 2020 року Офіс генерального прокурора повідомив на своєму сайті про розгляд клопотання Національного антикорупційного бюро України від 15 червня 2020 року до компетентного органу іноземної держави про видачу підозрюваного в привласненні коштів стабілізаційного кредиту НБУ Олега Бахматюка.

У свою чергу Бахматюк у коментарі "Українській правді" заявив, що інформація від "джерел в правоохоронних органах", що з'явилася в ЗМІ до офіційного повідомлення Офісу генпрокурора, - свідомий "злив" від НАБУ для тиску на генпрокурора Ірину Венедіктову, та вимагає розслідування такого витоку.

"Абсурдом вважаю вимоги НАБУ про обрання мені запобіжного заходу на підставі того, що моє місце перебування ніби не відоме НАБУ. Воно не просто відоме НАБУ - про моє місце перебування адвокати повідомили усі зацікавлені слідчі органи", - наголосив Бахматюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА