19:54 03.12.2020

Суд звільнив з-під варти фігуранта "справи Гандзюк" Павловського

2 хв читати
Суд звільнив з-під варти фігуранта "справи Гандзюк" Павловського

Помічник колишнього народного депутата Миколи Паламарчука Ігор Павловський, засуджений за приховування злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк, вийшов на свободу, повідомляє інтернет-видання hromadske з посиланням на адвоката Володимира Сергета.

За словами адвоката Павловського, 24 листопада закінчився термін утримання під вартою його підзахисного, який не був продовжений прокуратурою. Водночас в Офісі генерального прокурора не прокоментували цю інформацію виданню.

Раніше Павловський уклав угоду зі слідством і дав свідчення у справі про ймовірного замовника і організатора злочину - Владислава Мангера і Олексія Левина (Москаленка).

Павловський залишався під вартою за двома іншими звинуваченнями - створення злочинної організації в Херсонській області та викрадення транспортних засобів.

Також на волі опинився водій Павловського і свідок у справі Гандзюк Валерій Одинцов. Він уклав угоду зі слідством, про що свідчить рішення суду.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медустанову Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігуранти справи - голова Херсонської облради Мангер, помічник колишнього народного депутата Ігор Павловський, екс-учасник АТО Сергій Торбін і Олексій Левін (Москаленко) обвинувачуються в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.27 (види співучасті), п.п.4 , 6, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Судом визнано винними і засуджено до позбавлення волі п'ятеро безпосередніх виконавців нападу на Гандзюк.

20 серпня Дніпровський суд Києва заарештував на два місяці до 18 жовтня фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк. За рішенням судді, Мангер і Левін заарештовані без права внесення застави.

16 жовтня 2020 року Приморський районний суд Одеси виніс вирок помічникові колишнього народного депутата Ігоря Павловського, який обвинувачувався в заздалегідь не обіцяному приховуванні злочину щодо херсонської активістки Катерини Гандзюк.

"Суд врахував позицію потерпілих, які не заперечували проти затвердження угоди і відмовилися від цивільного позову, а також щире каяття та активне сприяння обвинуваченим розкриттю злочину і затвердив угоду, призначивши йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з випробувальним терміном - 1 рік", - йдеться в повідомленні.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/figuranta-spravi-gandzyuk-igorya-pavlovskogo-zvilnili-z-pid-varti

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА