21:38 03.12.2020

Українські ТЦ/ТРЦ втратили через карантин вихідного дня до 40% доходів

2 хв читати
Українські ТЦ/ТРЦ втратили через карантин вихідного дня до 40% доходів

Втрати українських торговельних і торговельно-розважальних центрів (ТЦ/ТРЦ) у зв'язку із запровадженням урядом карантину вихідного дня у період проведення "чорної п'ятниці" сягнули від 30 до 40% обороту, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Українській раді торгових центрів (УРТЦ) і торговельній мережі "Епіцентр К".

"Через запровадження карантину вихідного дня мережу "Епіцентр" відвідало на 750 тиc. покупців менше, ніж минулого року, а збитки сягнули близько 1 млрд грн. Такий обсяг коштів компанія планувала спрямувати на інвестиції в українську економіку", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ГК " Епіцентр".

Падіння оборотів в українських ТРЦ за період дії карантину вихідного дня сягнуло 30-40%, повідомили агентству в УРТЦ.

"Ми розраховували, що втрати становитимуть не менше ніж 12 млрд за місяць, але за фактом частково потоки вихідного дня компенсувалися зростанням потоків у п'ятницю, понеділок і вівторок. Цими днями потік збільшився на 10-20%, а сам карантин тривав три тижні. У результаті, за нашими розрахунками, втрати становили 6-7 млрд грн за три тижні", - зазначили в УРТЦ.

У компанії "Епіцентр" наголосили, що найбільшим ударом по ритейлу стала заборона торгівлі у вихідні після "чорної п'ятниці", на яку споживачі традиційно планують купівлю подарунків до Нового року.

Зокрема, цього року через карантин вихідного дня обсяги продажу в мережі в період "чорної п'ятниці" знизилися на 30% порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

"Зупинення торгівлі в період найбільшого споживчого попиту значно знизило купівельну спроможність населення, ударило по вітчизняних виробниках і призведе до зменшення податкових відрахувань до бюджету", - наведено в коментарі слова заступника генерального директора, директора з роздрібної торгівлі ТОВ "Епіцентр К" Володимира Гончарова.

Він додав, що мережа співпрацює з 5 тис. постачальниками, більшість з яких - українські виробники.

"Деякі з них уже заявили про вимушене скорочення або навіть згортання виробництва через фінансові проблеми, пов'язані з відсутністю джерел збуту товарів. Крім того, зменшення податкових відрахувань до бюджетів усіх рівнів завдасть значного удару по фінансовому забезпеченню місцевих громад, особливо в невеликих населених пунктах", - вважає він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА