22:15 03.12.2020

Нацзбори Франції слідом за Сенатом закликали уряд країни визнати незалежність Нагірного Карабаху

2 хв читати
Нацзбори Франції слідом за Сенатом закликали уряд країни визнати незалежність Нагірного Карабаху

Нижня палата парламенту Франції слідом за Сенатом ухвалила резолюцію із закликом визнати незалежність Нагірного Карабаху.

"Національні збори підтверджують термінову необхідність домогтися остаточного врегулювання конфлікту, що гарантує безпеку цивільного населення і здійснення мирного процесу, а також - необхідність визнання Нагірного Карабаху", - йдеться в прийнятому документі.

Французькі депутати також закликають уряд країни обговорити з європейськими партнерами питання доставки гуманітарної допомоги і переглянути процес вступу Туреччини в ЄС, "з огляду на її роль в конфлікті".

Крім того, резолюція вказує на необхідність активного захисту спільнот християнських меншин, які стикаються з погрозами у всьому світі, зокрема, в Європі.

25 листопада Сенат Франції ухвалив майже абсолютною більшістю резолюцію, в якій звинуватив французьку владу в бездіяльності щодо подій в Нагірному Карабаху і закликав визнати незалежність НКР.

Резолюції носять тільки рекомендаційний характер.

Тоді ж помічник президента Азербайджану Хікмет Гаджієв заявив що Баку не вважає резолюцію Сенату Франції із закликом до уряду визнати самопроголошену Нагірно-Карабахську Республіку (НКР) документом. "Перш за все, хотілося б наголосити, що ця резолюція - не що інше, як звичайний листок паперу для Азербайджану. Цей документ, прийнятий заради вузьких політичних амбіцій, крім грубих порушень міжнародного права, Статуту ООН та відповідних резолюцій Ради безпеки ООН, викликає серйозні питання про наміри і об'єктивну діяльність Франції як співголови Мінської групи і постійного члена Ради Безпеки ООН", - сказав Гаджієв.

"Цей провокаційний крок Сенату є проявом традиційних вірменських упереджень французьких політичних кіл", - зазначив він.

Сенат Франції в середу прийняв резолюцію із закликом до уряду визнати НКР. На підтримку документа висловилися 305 сенаторів, проти проголосував лише один.

Зі свого боку в МЗС Азербайджану також розповіли, що резолюція Сенату Франції не має жодної юридичної сили.

"Резолюція Сенату щодо Карабаху не має юридичної сили. Однак, з огляду на політичне значення резолюції, заява про неї в країні з посередницьким мандатом серйозно ставить під сумнів нейтралітет країни. Це також підриває в азербайджанському суспільстві репутацію Франції як справедливого посередника", - зазначили в МЗС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА