07:53 04.12.2020

Російські найманці на Донбасі 9 разів порушили режим припинення вогню за минулу добу, з початку поточної зафіксовано використання артилерії

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі 9 разів порушили режим припинення вогню за минулу добу, з початку поточної зафіксовано використання артилерії

Російські найманці на Донбасі за минулу добу 9 разів відкривали вогонь по українських позиціях, втрат серед військовослужбовців Збройних сил України немає. З початку поточної доби противник застосував артилерійські системи, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, 3 грудня, було зафіксовано дев'ять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації і її найманців ... Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було. Вогонь наші воїни не відкривали", - сказано в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у п'ятницю.

Зокрема, поблизу Водяного противник здійснив обстріл позицій з мінометів 120-го калібру і автоматичного гранатомета. Недалеко від цього ж населеного пункту, використовуючи заборонені міни ПОМ-2, російські найманці чотири рази провели дистанційне мінування місцевості перед позиціями ООС.

Також, противник провів кілька провокаційних пострілів з ручних протитанкових гранатометів поблизу населених пунктів Шуми і Авдіївка, а поблизу Опитного - з підствольного гранатомета.

"З початку поточної доби, в ранкові години 4 грудня, російсько-окупаційні війська один раз порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 і використовували заборонене важке озброєння, а саме артилерійські системи 122-го калібру і 120-ти мм міномети, здійснивши обстріл наших позицій поблизу населеного пункту Водяне", - відзначили в штабі.

Українські військові наголосили, що вогневі дії противника не несли загрози, тому вогонь у відповідь не відкривався.

Про застосування противником заборонених зразків важкого озброєння було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА