Події

МОЗ не рекомендуватиме впроваджувати жорсткий карантин до кінця грудня - Степанов

Міністерство охорони здоров'я України рекомендує впроваджувати жорсткий карантин на початку наступного року, щоб забезпечити роботу медичної системи в пік сезонних захворювань наприкінці січня і в лютому, заявив міністр Максим Степанов.

"Наразі ми, як Міністерство охорони здоров'я, не рекомендуватимемо впроваджувати жорсткий карантин до кінця грудня, оскільки бачимо стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

"Можемо стверджувати, що наша медична система повністю витримає те навантаження, яке наразі на неї є у зв'язку з COVID-19", - додав міністр.

Степанов зазначив, що є дані й закони епідеміології, і всі лікарі розуміють, що наприкінці січня і впродовж лютого очікується пік захворюваності на грип, що також призведе до серйозного навантаження на українську медичну систему.

"Саме тому до цього періоду треба підійти з мінімально можливими цифрами захворюваності та госпіталізованих із COVID-19", - пояснив глава МОЗ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ