10:18 04.12.2020

МОЗ запропонує плановий жорсткий карантин із початку січня на 3 тижні - Степанов

2 хв читати
МОЗ запропонує плановий жорсткий карантин із початку січня на 3 тижні - Степанов

Міністерство охорони здоров'я України запропонує уряду впровадити жорсткий карантин з початку січня на три тижні, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ми пропонуємо і пропонуватимемо уряду плановий жорсткий карантин, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість цього карантину має становити три тижні", - сказав він на брифінгу в п'ятницю.

Степанов вважає, що "такі планові речі зможуть підготувати нас до сезонного стрибка захворюваності на грип і розвантажити медичну систему.

Міністр зазначив, що поточного тижня завдяки карантину вихідного дня, що діяв раніше, захворюваність на COVID-19 знизилася.

"Ми фіксуємо кількість хворих майже щодня менше, ніж ми фіксували минулого тижня. Сьогодні майже на 1 тисячу менше хворих, ніж минулої п'ятниці. Ці епідпоказники свідчать, що в нас немає потреби впроваджувати тотальний карантин до кінця грудня, оскільки наша медсистема витримує", - сказав Степанов.

Міністр також повідомив, що МОЗ запропонує уряду впровадити жорсткий карантин із перших чисел січня. Цей карантин збігатиметься з традиційним затишшям у бізнесі й канікулами в школах і вишах.

"Ми запропонуємо впровадити жорсткий карантин з перших чисел січня на три тижні. Ми знаємо, що в новорічні свята в Україні з 1 січня все завмирає, що в дітей і студентів канікули. Тому ми зробимо жорсткий карантин і поєднаємо його з досить природними речами, які завжди припадають на січень", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА