19:45 04.12.2020

Зеленський упевнений, що Україні не потрібен локдаун у грудні, але є його ймовірність у січні

2 хв читати
Зеленський упевнений, що Україні не потрібен локдаун у грудні, але є його ймовірність у січні

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що в Україні в грудні не треба запроваджувати локдаун для стримування поширення COVID-19, але є ймовірність такого сценарію в січні.

"Одразу найгарячіше питання - локдаун у грудні. Я вірю і сподіваюся, що дійсно наразі він нам не потрібен. Ми зважували всі за і проти, дуже багато даних і прогнозів, радилися з представниками місцевої влади, отримали запевнення МОЗ щодо контрольованості ситуації в лікарнях, і я рекомендував прем'єр-міністру не оголошувати локдаун у грудні", - сказав він у влозі, оприлюдненому на його сторінці у Facebook у п'ятницю.

Зеленський вважає, що карантин вихідного дня, хоч би як до нього ставилися, дав свій результат, і щоденна кількість захворілих перестала зростати "настільки ж стрімко та геометрично, як колись магазини "Рошен" по всій країні".

За його словами, медична система не пропустила "нокаутуючих ударів": вона справляється і витримає. Президент зазначив, що в окремих регіонах є точкові проблеми, про які влада знає, працює, і все обов'язково вирішить.

"Ми зміцнюємося, хочемо бути готовими до всього, щоб було достатньо ліжок і кисню. А в цілому загальна ситуація контрольована і не диктує негайного введення локдауну в грудні. Ми даємо змогу бізнесу працювати і не втрачати грудень - один із найприбутковіших місяців року. І ми не будемо псувати людям свята, на які ви так чекаєте", - наголосив він.

При цьому Зеленський закликав українців носити маски, робити це правильно, закриваючи рот і ніс, дезінфікувати руки, дотримуватися дистанції, уникати скупчень людей і зміцнювати імунітет. А з симптомами захворювання - залишатися вдома і не займатися самолікуванням.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА