07:05 05.12.2020

Обрана президентом Молдови Санду виступила на ТБ із закликом вийти на акцію протесту

3 хв читати
Обрана президентом Молдови Санду виступила на ТБ із закликом вийти на акцію протесту

Національне телебачення Молдови передало в п'ятницю ввечері екстрене звернення обраного президента республіки Майї Санду із закликом вийти в неділю на акцію протесту.

Як повідомляв "Інтерфакс", вона закликала співгромадян вийти на протестні акції в ході брифінгу в четвер увечері, після того як парламент прийняв рішення про виведення Служби інформації і безпеки (СІБ) з підпорядкування президента і переведення її в підпорядкування уряду. Цей і ще кілька спірних законів були прийняті в лічені хвилини з порушенням чинних процедур депутатами від Партії соціалістів і партії "Шор", якою керує втеклий молдавський олігарх Ілан Шор.

У п'ятницю ввечері Санду повторила свій заклик в зверненні на Національному телеканалі "Молдова1", доповнивши його новими подробицями і продублювавши російською мовою.

"В умовах надзвичайно важкої ситуації в країні, в парламенті створено коаліцію партій Додона і Шора, яка не шанує не тільки закон, але і людей. Боячись відповідальності за допущені беззаконня, в розчаруванні після програних виборів, соціалісти створили коаліцію "ПСРМ-Шор" для прийняття законів з метою подальшого і безкарного злодійства. П'ять років Додон кричав, що Шор повинен сидіти в тюрмі, а тепер вони спільники. Ми не дозволимо їм розділити нас за мовною і національною ознакою. У злодіїв немає національності. Їх треба саджати", - завила Санду.

Вона звернула увагу на прийняті цією коаліцією за останні дні закони, зазначивши, що в Конституційному суді будуть оскаржені всі прийняті з порушенням Конституції антинародні закони.

За словами Санду, нова коаліція, "сформована злодіями і бандитами", будує подальші плани, які не обмежуються лише прийняттям цих законів і перепідпорядкуванням СІБ.

"Вони мають намір поставити на чолі всіх установ людей Додона і Шора. Коаліція Додона-Шора хоче зберегти цей парламент ще на два роки. Це той парламент, в якому деякі депутати продалися вже тричі. Вони хочуть зберегти цей парламент, щоб покривати свої схеми і злодіїв. Цей парламент повинен піти. Він діє проти народу", - заявила обраний президент.

Санду наголосила, що "в парламенті немає більшості в кількості хоча б 51 відповідального депутата, з якими можна створити уряд на благо людей".

"Уже зрозуміло всім, що цей антинародний парламент повинен бути розпущений. Ми разом повинні зупинити цю спробу узурпації влади! Люди вимагають дострокових виборів. Ми зробимо те, що вимагають люди! У неділю ми вийдемо, щоб зупинити спробу узурпації влади", - наголосила Санду, закликавши всіх дотримуватися запобіжних заходів у період пандемії.

Вона оголосила, що в неділю, 6 грудня, об 11 годині, на Площі Великих національних зборів в центрі Кишинева буде проведено "Раду з громадянами".

"Ми зберемося, щоб ще раз оголосити рішення народу: цей уряд повинен бути відправлений у відставку, цей парламент має бути розпущений! Така воля народу!", - заявила Санду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА