12:39 05.12.2020

Разумков підписав закони щодо підтримки підприємців під час карантину

1 хв читати
Разумков підписав закони щодо підтримки підприємців під час карантину

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав низку ухвалених парламентом законопроектів для допомоги підприємцям під час дії карантину у зв'язку з пандемією Covid-19.

"Їхня головна мета – забезпечити соціальну підтримку застрахованих осіб та окремих груп підприємців", – повідомляється на сайті Верховної Ради в суботу.

Йдеться про законопроекти №4429, №4430, №4431.

"Завдяки цим законодавчим ініціативам застраховані наймані працівники, робота яких тимчасово зупинена внаслідок введення обмежувальних заходів, отримають одноразову виплату в розмірі 8 тис. грн. У разі скорочення тривалості робочого часу працівників підприємці зможуть отримати одноразову допомогу для виплати своїм співробітникам до 8 тис. грн на одну людину (пропорційно скороченій тривалості роботи)", - наголошується в повідомленні.

Підприємці, які є юридичними особами, також зможуть отримати компенсацію. Вони мають можливість отримати відшкодування витрат на сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Сума виплати дорівнює середній сумі сплаченого ЄСВ за останні 10 місяців. Платники єдиного податку першої групи звільняються від сплати єдиного податку на період з грудня 2020 року до травня 2021 року.

Крім того, закони забороняють стягнення орендної плати за договорами оренди державного та комунального майна в період дії карантину. Водночас на момент карантину і три місяці після нього триває дія дозвільних документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА