16:21 05.12.2020

SpaceX відкладає запуск вантажного корабля Cargo Dragon

2 хв читати
SpaceX відкладає запуск вантажного корабля Cargo Dragon

Запуск американського вантажного корабля Cargo Dragon до Міжнародної космічної станції (МКС), що планувався на суботу, перенесений на добу у зв'язку з несприятливими погодними умовами, повідомила компанія-розробник SpaceX.

За даними метеопрогнозу ВПС США, погодні умови лише на 50% сприяли запуску. Зокрема, через хвилювання на морі першому багаторазовому ступеню ракети-носія було б важко зробити керовану вертикальну посадку на плавучу платформу в Атлантиці.

Тепер запуск за допомогою ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX планується здійснити 6 грудня об 11:30 за часом східного узбережжя США зі стартового комплексу 39A на космодромі на мисі Канаверал у Флориді. Погодні умови будуть вже на 70% сприяти запуску.

Плавуча платформа-дрон Of course I Still Love You вже перебуває в Атлантиці за 623 км від космодрому в очікуванні старту ракети.

Запуск має стати вже 21-м за рахунком для "вантажівки" Cargo Dragon до МКС в рамках комерційного контракту між NASA і компанією SpaceX з постачання станції.

"Вантажівка" доставить на МКС близько трьох тонн продовольства, а також обладнання та матеріалів для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції.

Наразі Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем з постачання МКС, який також здатний повертати вантажі на Землю.

Із жовтня 2012 року до березня 2020 року компанія SpaceX здійснила 20 пусків вантажних кораблів Cargo Dragon до МКС. Один із них (у 2015 році) закінчився невдачею через аварію ракети-носія Falcon 9.

Наразі екіпаж МКС складається з її командира космонавта "Роскосмосу" Сергія Рижикова, космонавта Сергія Кудь-Сверчкова, астронавта NASA Кетлін Рубінс, а також прибулих 17 листопада на станцію на новітньому американському пілотованому кораблі Crew Dragon компанії SpaceX американських астронавтів Майкла Гопкінса, Віктора Гловера, Шеннона Вокера і астронавта Японського агентства аерокосмічних досліджень JAXA Соїчі Ногучі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА