19:51 05.12.2020

У Молдові втретє на цьому тижні реєструється рекорд за кількістю хворих на коронавірус за добу

2 хв читати
У Молдові втретє на цьому тижні реєструється рекорд за кількістю хворих на коронавірус за добу

У суботу в Молдові зареєстрований новий рекорд за кількістю випадків зараження коронавірусом - 1 728 випадків за один день. Про це повідомила "Інтерфаксу" в суботу прес-служба міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

"У суботу було оброблено 3 932 тестів, зокрема 3 549 первинних. У результаті з'ясувалося, що 1 728 результатів виявилися позитивними. Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 в Молдові складає 115 557", - наголошується в повідомленні.

Колишній рекорд за кількістю випадків був зареєстрований у четвер - 1727 випадків, а до цього - в середу 1 717 випадків за один день.

Згідно з повідомленням, з медичних установ у суботу були виписані 1330 пацієнтів, що вилікувалися від коронавірусу. Таким чином, загалом від коронавірусу вилікувалися 99 606 осіб.

Одночасно, за останню добу померли 19 пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус. Згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 2 403 осіб.

Кількість активних випадків коронавірусу в республіці становить 13 548. Всього в лікарняні медичні установи госпіталізовано 3 725 пацієнтів з підтвердженою інфекцією COVID-19, з яких 269 в украй важкому стані, зокрема 54 пацієнти підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. На домашньому лікуванні перебувають 8 088 осіб з легкими формами COVID-19, а 30 283 особи - під наглядом сімейного лікаря.

Як повідомляв "Інтерфакс", на період з 30 листопада 2020 року до 15 січня 2021 року в Молдові оголошено "червоний код" у зв'язку з поширенням COVID-19. На цей час заборонені всі розважальні заходи, закриті дискотеки, нічні клуби, караоке, тощо. Ресторани, бари, кафе працюють тільки з 07.00 до 22.00, у нічний час дозволена тільки доставка страв на винос. Також заборонено роботу театрів, кінотеатрів, концертних залів, будинків культури, мітинги та інші збори за участю понад 50 осіб.

У Кишиневі співробітники держустанов та інших підприємств виходять на роботу за змінним графіком, щоб уникнути скупчення людей у громадському транспорті. Транспорт також працює за особливим графіком, водії таксі, автобусів і тролейбусів зобов'язані носити захисні маски на час роботи. Носіння маски є обов'язковим як у приміщеннях, так і на вулиці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА