07:12 06.12.2020

У Кривому Розі 6 грудня відбудеться другий тур виборів мера

2 хв читати
У Кривому Розі 6 грудня відбудеться другий тур виборів мера

У місті Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у неділю, 6 грудня, відбудеться повторне голосування (так званий другий тур) на виборах мера.

Виборчі дільниці працюватимуть з 8.00 до 20.00.

За посаду міського голови боротимуться кандидат від "Слуги народу", гендиректор ПАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" (група "Метінвест") Дмитро Шевчик і кандидат від "Опозиційної платформи - За життя", радник мера Кривого Рогу Костянтин Павлов.

Нинішній міський голова Юрій Вілкул, який займає цю посаду протягом 10 років, лідирував за підсумками першого туру виборів. Однак 17 листопада він заявив, що відмовляється від участі в повторному голосуванні через стан здоров'я. При цьому Вілкул пообіцяв підтримку кандидату Павлову.

Відповідно до частини 4 статті 281 Виборчого кодексу України, до виборчого бюлетеня для повторного голосування включаються два кандидати, які отримали найбільшу кількість голосів виборців, крім тих, хто відмовився балотуватися (після першого туру).

За Вілкула (партія "Блок Вілкула" Українська перспектива ") 25 жовтня проголосували 80655 виборців (44,96%), за Шевчика - 45213 (25,94%), Павлов - на третьому місці (15941 голос, або 9,15%) .

За інформацією Центральної виборчої комісії, повторне голосування відбудеться на 294 виборчих дільницях, участь у ньому можуть взяти орієнтовно понад 484,8 тис. виборців.

Результати голосування повинні бути встановлені міською територіальною виборчою комісією не пізніше як на п'ятий день, тобто до 11 грудня включно.

У ЦВК нагадали про необхідність дотримання правил безпеки та організації протиепідемічних заходів з урахуванням складної епідеміологічної ситуації через поширення COVID-19.

Повторне голосування на виборах міського голови призначається в громадах з кількістю виборців 75 тисяч і більше, якщо в першому турі жоден кандидат не набрав 50%+ 1 голос.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА