12:40 06.12.2020

Розвитку та модернізації ЗСУ потрібно більше уваги, щоб бути готовими до будь-яких загроз – Зеленський

3 хв читати
Розвитку та модернізації ЗСУ потрібно більше уваги, щоб бути готовими до будь-яких загроз – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський наголошує на важливості розвитку та модернізації Збройних сил України з урахуванням відсутності ілюзій щодо намірів агресорів та появи нових загроз у сучасному світі.

"Сьогодні одне з найважливіших наших свят – День Збройних сил України. Кожен з нас може жити своїм звичним життям, реалізовувати мрії та планувати майбутнє виключно завдяки тим чоловікам і жінкам, які захищають нашу державу у Збройних силах. Саме вони забезпечують для нас свободу. Можливість будувати свій комфорт, шукати своє щастя. Коли вповні це усвідомлюєш, вдячність за це – безмежна. Кожному українцю сьогодні варто про це задуматися", – йдеться у привітанні глави держави, опублікованому в неділю на його сторінці у Фейсбуці.

Зеленський вважає правильним привітати в цей день також військових кореспондентів і українських волонтерів. "Бо таке щире захоплення армією й таку повагу до бійців, як у них, мало в кого ще можна зустріти. А що особливо цінне, то це емоційна підтримка ними воїнів на фронті та після повернення. Військові кореспонденти та волонтери за роки війни стали невід'ємною частиною Збройних сил, це рідні люди та дуже значна допомога. В усіх сенсах", – наголосив він.

Президент зазначив, що День Збройних сил – це час сказати не тільки про те, що було, і про подяку воїнам, які врятували Україну від агресії РФ, а й про перспективу.

"Світ змінюється. Іншим скоро буде й те, як людство воює. Отже, маємо приділяти ще більше, набагато більше уваги розвитку наших Збройних сил, всієї системи оборони держави й, відповідно, ставленню суспільства до цього завдання. Маємо вкладати в це суттєві кошти", – сказав він.

Зеленський звернув увагу, що війни вже в наступному десятилітті кардинально відрізнятимуться від того, що всі бачили раніше. "Штучний інтелект, роботизація, безпілотники, нові форми та методи агресивного впливу на країни та інформаційної боротьби – все це робить загрози в майбутньому ще більш серйозними та потребує від нас ще більш активної модернізації", – вважає він.

Глава держави наголосив, що українці – мирний народ, і справді хочуть чесного припинення війни на Донбасі, повернення всіх наших тимчасово окупованих територій і людей.

При цьому, за його словами, немає ілюзій, що після цього можна буде розслабитися і не піклуватися про оборону, і "немає також жодних ілюзій щодо справжніх намірів країни-агресора".

"Стільки наших захисників віддали свої життя, щоб Україна вистояла, що жоден з нас тепер не має права допускати халатності, як раніше. Коли керівники держави зосереджувалися на чому завгодно, крім Збройних сил. Тож дякую за службу! І вітаю всіх з Днем Збройних сил України! Зі святом тих, хто щоденно дарує нам вільне життя. Слава Україні!", – зазначив Зеленський у привітанні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА