13:51 06.12.2020

Держава не економитиме на армії - Зеленський

2 хв читати
Держава не економитиме на армії - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що фінансування Збройних сил України навіть у кризові часи не скоротиться ні на гривню, а в 2021 році армія отримає значний обсяг озброєння і техніки.

Міцна і боєздатна українська армія - це запорука свободи і незалежності України, і нинішня реформа оборони безпрецедентна за масштабами й амбіціями. Цього року ми отримали статус партнера НАТО з розширеними можливостями, і це красномовне визнання наших досягнень. Це доказ того, що ми рухаємося в правильному напрямку", - сказав він під час виступу на урочистостях з нагоди Дня Збройних сил України в неділю в Києві.

Зеленський зазначив, що оборонний бюджет зараз найбільший за роки незалежності України. "Збройні Сили України отримують сучасне і модернізоване озброєння і техніку. Цей процес не тільки продовжиться, а й збільшиться. І, незважаючи на кризові часи, фінансування не скоротиться ні на гривню. Ми ніколи не будемо економити на власній армії, а, отже, і на безпеці нашої країни", - зазначив він.

Президент повідомив, що в 2021 році заплановано поставити в Збройні сили значний обсяг ракет і артилерійських боєприпасів, ракетно-артилерійського і бронетанкового озброєння і техніки, модернізованих літаків, вертольотів, безпілотних авіаційних комплексів, кораблів, катерів.

Глава держави також наголосив на важливості постійного нарощування потужності Військово-Морського Флоту України, розвитку об'єктів військово-морської інфраструктури, місць постійної дислокації бойових частин, спорудження нових військово-морських баз і навчальних закладів.

Крім того, за словами Зеленського, менше ніж за рік було побудовано польове містечко центру підготовки підрозділів "Широколанівський" (Миколаївська область), який роками був у жахливому стані, а зараз вже майже готовий до експлуатації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА