19:03 06.12.2020

До МКС стартував американський вантажний корабель Cargo Dragon компанії SpaceX

2 хв читати
До МКС стартував американський вантажний корабель Cargo Dragon компанії SpaceX

Вантажний космічний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX у неділю успішно стартував до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Запуск "вантажівки" був здійснений за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX, яка стартувала в 11:17 за часом Східного узбережжя США з пускового комплексу 39А на космодромі на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Це перший політ модифікованого вантажного корабля Cargo Dragon 2 компанії SpaceX, який може автономно стикуватися із станцією без допомоги захоплення рукою-маніпулятором і здатний доставляти на МКС на 20% більше вантажу.

Запуск здійснюється в рамках другого контракту між NASA і компанією SpaceX з постачання станції.

Корабель повинен доставити на МКС понад двох тонн продовольства, а також обладнання і матеріалів для проведення до 250 наукових експериментів екіпажем станції. Він пробуде в складі станції близько місяця.

Через 8 хвилин 38 секунд після старту перший багаторазовий ступінь ракети-носія повинен буде здійснити керовану посадку на плавучу платформу Of Course I Still Love You, яка перебуває в Атлантиці в 623 км від космодрому.

Нині Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, що здатний повертати вантажі на Землю.

Стиковка "вантажівки" з МКС запланована на 7 грудня. Cargo Dragon буде перебувати в складі МКС близько місяця. При цьому вперше до МКС будуть одночасно пристиковані одразу два американських вантажних корабля.

Потім він буде зведений з орбіти, і його капсула приводниться в Атлантиці. Корабель привезе результати експериментів, проведених екіпажем МКС на орбіті, загальною вагою понад 2,3 тонн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА