07:22 07.12.2020

Корабель Cargo Dragon компанії SpaceX у понеділок має прибути на МКС

2 хв читати
Корабель Cargo Dragon компанії SpaceX у понеділок має прибути на МКС

Вантажний космічний корабель американської компанії SpaceX у понеділок має зістикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомляє Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Автоматичне стикування корабля планується о 13:30 за часом Східного узбережжя США. Він доставить на станцію близько трьох тонн продовольства, а також обладнання і матеріали для проведення до 250 наукових експериментів екіпажем станції. У негерметичному відсіку корабель також привезе комерційний шлюзовий модуль Nanoracks Bishop Airlock, призначений для запуску приватних міні-супутників.

Як повідомляло NASA, напередодні ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX успішно вивела вантажний космічний корабель Cargo Dragon на орбіту Землі.

Це вже 21-й політ даної "вантажівки" до МКС і перша місія модифікованого варіанту корабля, який здатний доставляти на МКС на 20% більше вантажу, а також може автономно стикуватися із станцією без традиційного захоплення роботизованим маніпулятором Canadarm2 і подальшого пришвартування, як колишні кораблі. Новий вантажний корабель розрахований на п'ять польотів до МКС і назад замість трьох у рамках місій колишніх "вантажівок" Cargo Dragon. Новий корабель зможе залишатися на станції протягом 75 днів у порівнянні з 40 днями в попередньому варіанті.

Запуск корабля в версії Cargo Dragon 2 здійснений під час другого контракту між NASA і компанією SpaceX з постачання станції.

Нині Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, який здатний повертати вантажі на Землю.

Cargo Dragon перебуватиме в складі МКС близько місяця. При цьому вперше до МКС будуть одночасно пристиковані одразу два американських вантажних корабля SpaceX.

Потім він буде зведений з орбіти, і його капсула приводниться в Атлантиці. Корабель привезе результати експериментів, проведених екіпажем МКС на орбіті загальною вагою понад 2,3 тонни.

З жовтня 2012 року до березня 2020 року компанія SpaceX здійснила 20 пусків вантажних кораблів Cargo Dragon до МКС. Один із них (у 2015 році) закінчився невдачею через аварію ракети-носія Falcon 9.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА