11:18 07.12.2020

У Чернівецькій області затримали фермера, який планував викрадення кількох людей з метою викупу

1 хв читати
У Чернівецькій області затримали фермера, який планував викрадення кількох людей з метою викупу

У Чернівецькій області правоохоронці затримали замовника викрадення приватного підприємця, який планував вимагати викуп за викраденого, а потім залишити країну, повідомляє прес-служба поліції області.

"Для затримання зловмисника співробітники поліції зімітували викрадення потерпілого. Наразі його життю і здоров'ю нічого не загрожує. Організатора скоєння кримінального злочину поліцейські помістили в ізолятор тимчасового тримання", - зазначається в повідомленні.

Отримавши інформацію про підготовку до можливого викрадення, правоохоронці перевірили отримані дані та встановили особу зловмисника. Ним виявився 50-річний фермер із Хмельницької області, який мав намір організувати викрадення кількох приватних підприємців із Хмельницької та Вінницької областей. Від викрадених зловмисник планував вимагати грошові кошти як компенсацію за нібито заподіяні збитки від аграрної діяльності.

Першим підприємцем, чиє викрадення було заплановане, став 55-річний житель Вінницької області. На думку зловмисника, той мав виплатити $150 тис. неіснуючого боргу. Вимагач планував після викрадення силоміць утримувати підприємця на території Чернівецької області і, застосовуючи до нього фізичне насильство, змусити родичів передати зазначені кошти.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Поліцейські повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) і ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Йому загрожують до 7 років позбавлення волі. Слідчі вирішують питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА