13:57 07.12.2020

Україна досі не отримала обіцяних Іраном матеріалів і доказів щодо збитого літака "МАУ" - заступник генпрокурора

2 хв читати
Україна досі не отримала обіцяних Іраном матеріалів і доказів щодо збитого літака "МАУ" - заступник генпрокурора

Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов під час зустрічі з послом Ірану в Україні Манучехром Мораді повідомив, що з моменту останнього раунду переговорів у Тегерані у жовтні минуло півтора місяця, а українське слідство досі не отримало обіцяних Іраном матеріалів і доказів щодо катастрофи літака "МАУ" рейсу PS752 8 січня, повідомила прес-служба Офісу генпрокурора України в понеділок.

"Поки що слідство в Україні та Ірані йде окремим шляхом, хоча обидві сторони зацікавлені в об’єктивному розслідуванні збиття українського літака. І неналежне виконання досягнутих домовленостей не дає нам поки що можливості говорити про наступну дату двосторонніх перемовин. Немає сенсу проводити переговори заради самого процесу, важливі - ефективна співпраця та результат. І відповіді ми маємо надати якнайшвидше, адже вже в січні роковини авіакатастрофи", - сказав Мамедов.

Як зазначається, зустріч відбулася за ініціативою іранської сторони.

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані одразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

Наприкінці липня в Києві відбулися переговори з іранською стороною щодо виплати компенсацій за збитий літак "МАУ".

20 жовтня Україна та Іран завершили другий раунд переговорів щодо збитого літака "МАУ" поблизу Тегерана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА