14:24 07.12.2020

ВАКС залишив у силі запобіжний захід екс-командувачу Нацгвардії України

2 хв читати
ВАКС залишив у силі запобіжний захід екс-командувачу Нацгвардії України

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) на засіданні у понеділок, 7 грудня, розглянув клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу екс-командувачу Національної гвардії України.

"Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду не задовольнив клопотання сторони захисту щодо зміни запобіжного заходу колишньому очільнику Національної гвардії України. Постанова оскарженню не підлягає", - повідомляє прес-служба ВАКС у соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, правоохоронці встановили, що після укладення між Міністерством внутрішніх справ України та будівельною компанією договору спорудження будинку в Печерському районі Києва, який згодом було перебудовано в житловий комплекс "Аристократ", група осіб вирішила укласти додаткові угоди для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" з метою заволодіння частиною зазначеного майна під час обміну. Для реалізації плану було здійснено оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК "Оберіг" і ЖК "Казка", яке мало бути передане під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомості в ЖК "Аристократ" та збільшення вартості такого майна в ЖК "Оберіг".

Унаслідок укладення та виконання додаткових угод було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн.

У травні 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) погодила повідомлення про підозру колишньому командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, генеральному директору компанії-забудовника та оцінювачу за фактом заволодіння майном НГУ. У липні того самого року повідомлено про підозру виконавчому директору компанії-забудовника.

Національне антикорупційне бюро України і САП 2 жовтня 2019 року повідомили про підозру колишньому народному депутату Верховної Ради, власнику ТОВ "Укрбуд девелопмент" (Київ) Максиму Микитасю. У травні 2020 року Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП і застосувала до Микитася запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн грн застави.

30 листопада 2020 року детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили про підозру двом фігурантам справи про привласнення майна Національної гвардії України. Про підозру було повідомлено заступнику директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (ДНДЕКЦ) та у вчиненні нових злочинів - колишньому народному депутату - колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ТОВ "Укрбуд Девелопмент".

Джерело: https://www.facebook.com/HACCUkraine/posts/415155486521756

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА