19:49 07.12.2020

США вважають сфальсифікованими вибори в Венесуелі, як і раніше, підтримують Гуайдо

2 хв читати
США вважають сфальсифікованими вибори в Венесуелі, як і раніше, підтримують Гуайдо

Вашингтон засуджує парламентські вибори в Венесуелі і закликає країни не визнавати їх результати, заявив у понеділок глава Держдепу США Майк Помпео.

"США засуджують незаконні сфальсифіковані парламентські вибори режиму Мадуро, що пройшли 6 грудня. Вони не відповідають мінімальному стандарту довіри і є не чим іншим, як спробою вкрасти демократичне майбутнє Венесуели", - написав Помпео в своєму Twitter.

У заяві Помпео, поширеній Держдепом США, зазначається: "Мадуро нахабно підтасував ці вибори на свою користь шляхом незаконного вилучення найменувань політичних партій і логотипів виборчих бюлетенів, маніпулювання процесом за допомогою своєї вірнопідданої електоральної ради, насильства і залякування, а також шляхом інших недемократичних прийомів".

"Ми закликаємо всі країни відкинути цю виборну фікцію", - додав держсекретар.

За словами Помпео, ці вибори були спробою заснувати Національні збори, "підзвітні лише Мадуро" і водночас "зруйнувати єдиний демократичний інститут, що залишився, який дійсно представляє народ Венесуели".

Помпео наголосив, що Вашингтон продовжить визнавати президентом Венесуели лідера опозиції Хуана Гуайдо і "законну Національну асамблею".

"Ні Мадуро, ні нова, обрана обманним шляхом Національна асамблея, не можуть представляти законний голос венесуельського народу, який повинен виражатися шляхом вільних і чесних президентських виборів", - наголосив глава держдепу.

Раніше агентство ЕФЕ з посиланням на результати підрахунку 82% голосів повідомило, що альянс "Великий патріотичний полюс", що включає правлячу "Єдину соціалістичну партію Венесуели" під керівництвом Ніколаса Мадуро, здобуває перемогу на парламентських виборах.

Згідно з цими даними, Мадуро з союзниками отримує 67,6% голосів і більшість в Національній асамблеї (парламенті Венесуели). Опозиційний блок, до якого входять партія "Демократична дія", отримує 18% голосів.

Зазначається, що явка виборців виявилася низькою - 31%.

Помпео раніше заявив, що результати проведених владою Венесуели парламентських виборів не будуть відображати волю народу цієї країни.

"У Венесуелі вже зробили порушення на виборах. Результати, про які оголосить незаконний режим (президента Ніколаса) Мадуро, не будуть відображати волю венесуельського народу", - написав він у своєму Twitter.

На думку Помпео, "те, що сьогодні відбувається - це обман і шахрайство, а не вибори".

Парламентські вибори відбулись у неділю в Венесуелі. Західні спостерігачі очікують, що перемогу здобудуть прихильники президента Мадуро, і стверджують, що такий результат буде досягнуто шляхом фальсифікацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА