08:30 08.12.2020

Південна Корея має намір закупити вакцини для 44 млн людей

1 хв читати
Південна Корея має намір закупити вакцини для 44 млн людей

Республіка (Південна) Корея підписала угоди про постачання вакцин від COVID-19 для 44 млн осіб у наступному році, заявив у вівторок міністр охорони здоров'я РК Пак Нин Ху.

Уряд домовився про закупівлі вакцин у компаній AstraZeneca Plc, Pfizer Inc., Moderna Inc. і Johnson & Johnson's Janssen для вакцинації 34 млн осіб, повідомив міністр журналістам на брифінгу.

Дози для 10 млн людей будуть закуплені в рамках глобального проекту вакцинації Всесвітньої організації охорони здоров'я, відомого як COVAX, додав чиновник.

"Спочатку ми планували забезпечити вакцинами 30 млн людей, але вирішили закупити більше, оскільки існує невизначеність щодо їх успішної дії і гостра конкуренція, щодо закупівель", - сказав він.

Поставки вакцини почнуться не пізніше березня, але влада спостерігатиме за тим, як вакцини працюють в інших країнах протягом декількох місяців, щоб гарантувати безпеку їх застосування. Масова вакцинація, ймовірно, почнеться в другій половині наступного року.

Водночас, він відзначив певні успіхи країни в стримуванні поширення вірусу і сказав: "Ми не бачимо необхідності спішно починати вакцинацію, не переконавшись, що ризики вакцин були перевірені".

За даними Корейського агентства з контролю і профілактики захворювань (KDCA), станом на північ понеділка в країні було зареєстровано 38,7 тис. випадків захворювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА