12:14 08.12.2020

КС відновив засідання майже в повному складі

2 хв читати
КС відновив засідання майже в повному складі

Судді Конституційного Суду України розпочали роботу після тривалої перерви в засіданнях, спричиненої коронавірусною інфекцією.

"8 грудня о 10-й годині розпочалося пленарне засідання Великої палати КС, на якому судді продовжують розгляд справи за конституційним поданням 142 народних депутатів про офіційне тлумачення окремого положення абзацу 4 преамбули Конституції України (тлумачення "гідних умов життя" - ІФ)", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі КС у вівторок.

Також зазнено, що на порядку денному вівторка – проведення засідання Великої палати КС з розгляду питання про відкриття конституційного провадження за конституційним поданням 47 народних депутатів про відповідність Конституції окремих положень Кримінального процесуального кодексу, а також питання продовження терміну постанови колегіями суддів Першого і Другого Сенатів КС про відкриття або відмову у відкритті конституційного провадження за конституційними скаргами і поданнями.

"Усі засідання проводяться в закритій частині. Про результати їхнього розгляду буде поінформовано на офіційному веб-сайті суду", - зазначили в прес-службі.

Водночас джерело в КС повідомило агентству, що із 15 суддів КС на пленарному засіданні у вівторок є 14.

"Це свідчить про те, що хтось умисно розганяв інформацію про блокування роботи і демарш суддів. Усі вони хворіли, а тепер вийшли на роботу", - додав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, 12 листопада інформоване джерело в суді повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що причина відсутності кворуму на засіданнях Великої палати Конституційного Суду України в тому, що частина суддів перебуває на самоізоляції або вже з підтвердженим діагнозом COVID-19. "Причина відсутності кворуму на засіданнях Великої палати - це не демарш суддів, не відмова від участі в засіданнях, а хвороба", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, на самоізоляції, зокрема, - голова КС, частина суддів, у деяких уже підтверджено діагноз COVID-19. "Більшість суддів із нинішнього складу або хворіє, або чекає на результати тестів, оскільки вони мають симптоми коронавірусу", - додало джерело. За інформацією співрозмовника агентства, найближчим часом, найімовірніше, засідання Великої палати не плануватимуть.

У свою чергу суддя КС Ігор Сліденко сказав агентству "Інтерфакс-Україна": "Востаннє кворум на засіданні Великої палати був у понеділок (9 листопада - ІФ). Мені достовірно відомо про два випадки COVID серед суддів Конституційного Суду".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА