19:06 08.12.2020

Українці в 2020 р. шукали в Google, що таке коронавірус і локдаун, як повернути нюх і підключити Zoom

2 хв читати
Українці в 2020 р. шукали в Google, що таке коронавірус і локдаун, як повернути нюх і підключити Zoom

Українські користувачі Google у 2020 році найбільше цікавилися питаннями, пов'язаними з коронавірусом, про що свідчить підсумковий рейтинг найпопулярніших запитів.

Відповідно до прес-релізу Google Україна, наданим агентству "Інтерфакс-Україна", у році, що минає, найпопулярнішим пошуковим запитом став "Коронавірус". Також до першої десятки увійшли запити "Коронавірус рекомендації", "Симптоми коронавірусу" і "Карантин в Україні". Крім того, у 2020 році зросла кількість запитів на тему дистанційного навчання: серед найпопулярніших - сервіс "Google Classroom", освітній проект "На урок" і сервіс для відеоконференцій Zoom.

Українці також цікавилися виборами в США, телевізійним шоу "Холостячка" і святами 2020 року.

У категорії "Персона" українці найчастіше шукали інформацію про Олексія Навального, Джо Байдена і Олександра Лукашенка. Щодо людей, які померли у 2020 році, найбільше запитів було про актора Бориса Клюєва, баскетболіста Кобі Брайанта та письменника-сатирика Михайла Жванецького.

У категорії "Фільми" у 2020 році українці найчастіше шукали в Google фільм 2011 року Стівена Содерберга "Зараження" ("Зараза"). У першій десятці - продовження популярних фільмів: "Малефісента 2: Володарка пітьми", "Після 2", анімація "Холодне серце 2", українська комедія "Скажене весілля 2". Також українців цікавила корейська драма "Паразити", що здобула премії "Оскар".

Лідером у категорії телевізійних шоу стало романтичне реаліті-шоу "Холостячка". Серед серіалів українці найчастіше шукали іспанську кримінальну драму "Паперовий будинок", український серіал "Спіймати Кайдаша" і фентезі "Відьмак".

"Покупкою року" в Україні стали медичні маски, крім того, українці цікавилися, де купити пульсоксиметр, респіратор і антисептик, а також iPhone 12 і картину за номерами.

У категорії "Книги" перше місце посів роман XIX століття американської письменниці Луїзи Мей Олкотт "Маленькі жінки". До першої десятки також потрапили класичний роман Джейн Остін "Гордість і упередження", фентезі "Відьмак" Анджея Сапковського, антиутопія Джорджа Оруелла "1984" і один із найвідоміших романів Стівена Кінга "Воно".

У 2020 році користувачі ставили багато запитань, пов'язаних із коронавірусом: що таке пандемія, коронавірус, локдаун, карантин вихідного дня; як пошити маску, як зробити антисептик для рук, як лікувати коронавірус і як повернути нюх. Крім того, намагалися дізнатися суть слів молодіжного сленгу: що таке ауф, краш і крінж. Українців також хвилювало, як вийти заміж, чому горить Австралія і "як зробити все добре".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА