08:11 09.12.2020

Суд у Молдові призупинив дію закону про заборону продавати США територію колишнього стадіону в Кишиневі

2 хв читати
Суд у Молдові призупинив дію закону про заборону продавати США територію колишнього стадіону в Кишиневі

Конституційний суд (КС) Молдови призупинив дію закону, яким парламент заборонив продавати територію колишнього Республіканського стадіону в Кишиневі під будівництво посольства США, повідомила "Інтерфаксу" прес-служба КС у вівторок.

Таке рішення КС Молдови ухвалив за запитом депутатів від опозиційної "Платформи D А" Марії Чобану і Діну Плингеу, які оскаржили в суді прийнятий минулого тижня закон, уточнили в прес-службі.

"Суд вважає за необхідне призупинити дію оскаржуваного закону, щоб перевірити на основі розумних вказівок наявність двосторонніх угод, укладених між урядом Республіки Молдова та урядом Сполучених Штатів Америки щодо передання землі для будівництва на ній будівлі посольства", - йдеться в рішенні КС Молдови.

У прес-службі уточнили, що рішення про призупинення дії закону необхідно, щоб уникнути забобонів і неминучих негативних наслідків для конституційного ладу.

Минулого четверга парламент Молдови прийняв відразу в двох читаннях закон, що анулює закон 2018 року, згідно з яким дозволялося продати територію колишнього Республіканського стадіону. У новому законі написано, що земля стадіону повертається в державну власність, а на його площі можуть бути побудовані тільки спортивно-культурні об'єкти.

За прийняття закону проголосувала нова парламентська більшість фракції Партії соціалістів і фракції партії "Шор" - 51 із 101 депутата. Опозиція не брала участі в голосуванні, намагаючись зірвати засідання.

Передбачалося, що земля буде передана фірмам скандально відомого олігарха Ілана Шора. Бізнесмен і депутат, який переховується в Ізраїлі від молдавського правосуддя, вже написав у соціальних мережах, що він "здобув велику перемогу", зобов'язавшись побудувати комплекс розважальних атракціонів.

Посольство США в Молдові минулого тижня висловило розчарування рішенням парламенту про скасування закону, що дозволяє продаж території стадіону для будівництва комплексу будівель посольства США. Посольство оприлюднило проект комплексу будівель, зазначивши, що мало намір, окрім будівництва, інвестувати в інфраструктуру Кишинева 250 млн. доларів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА