15:26 09.12.2020

До України повернулися двоє громадян, захоплених в Іраку у 2017 році

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський вітає повернення на батьківщину українських громадян Євгена Фоменкова та Олександра Санпітера, яких захопили й утримували на території Іраку з липня 2017 року.

Як повідомляється на сайті глави держави, повернення українців додому стало можливим завдяки спільній та послідовній роботі Офісу президента, Міністерства закордонних справ та інших державних структур.

"Вітаю Олександра та Євгена вдома. Вітаю їхні сім’ї - нарешті вони зможуть зустріти Різдво разом. Хочу, щоб кожен українець знав: ми пам’ятаємо про всіх, хто незаконно утримується в інших країнах. І ми робимо все можливе, щоб вони швидше повернулися на батьківщину", - сказав Зеленський.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав близьких і рідних громадян, що повернулися. "Українська держава ніколи не кине свого громадянина напризволяще. Цей принцип непохитний, і так буде завжди. В яку б халепу і в якій частині світу не потрапила людина. Це один із базових принципів політики президента Зеленського. Це одне з ключових завдань, яке я ставлю всім українським дипломатам", - сказав глава МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА