19:18 09.12.2020

Нацполіція від початку року викрила понад 14 тисяч корупційних правопорушень

2 хв читати
Нацполіція від початку року викрила понад 14 тисяч корупційних правопорушень

Від початку 2020 року українські поліцейські виявили понад 14 тисяч корупційних правопорушень, за фактом яких повідомлено про підозру 2 821 службовцю, повідомляє в середу прес-служба Нацполіції України.

"Протягом десяти місяців на розгляд суду з обвинувальним актом поліцейські направили кримінальні провадження за вчиненими 3 180 кримінальними корупційними правопорушеннями. Із них 176 були скоєні у складі організованої групи та злочинної організації. Сума збитків становить понад 2 млрд грн. Наразі забезпечено відшкодування збитків на суму 774,5 млн грн", - йдеться в оприлюдненій інформації.

Серед кримінальних корупційних правопорушень, розслідування яких уже закінчено, 563 - скоєні в бюджетній сфері. Також 224 корупційні правопорушення - у фінансово-кредитній системі, 109 - у сфері земельних відносин, 77 - у банківській системі, 76 - у сфері транспорту, 62 - у сфері охорони здоров'я тощо.

Наразі слідчі поліції вже закінчили розслідування в 1 594 фактах корупційних правопорушень за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, в 193 - за ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК, 168 - за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК та інших.

Також безпосередньо департамент стратегічних розслідувань Нацполіції та його територіальні підрозділи задокументували 475 фактів отримання неправомірної вигоди, з яких 184 факти із сумою понад 10 тис. грн, 100 - із сумою понад 30 тис. грн і 60 - понад 100 тис. грн.

"За цими фактами вже повідомлено про підозру 334 особам. Зокрема, 29 посадовцям міських рад, п’ятьом посадовцям ОДА, чотирьом посадовцям обласних рад, сімом міським головам і їхнім заступникам, шістьом посадовцям РДА та 27 головам сільських рад. Загальна сума задокументованих хабарів сягнула 29,6 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, цього року Національна поліція направила на розгляд суду понад 11 тис. протоколів про корупцію. Із них більше ніж 8,3 тис. уже розглянуто, на правопорушників накладено штрафів на 4,7 млн грн.

Правопорушення викрили співробітники департаменту стратегічних розслідувань, Головного слідчого управління та інших підрозділів Національної поліції України у рамках заходів, націлених на протидію організованим групам та злочинним організаціям в органах державної влади та місцевого самоврядування, заходів з ліквідації злочинних схем, спрямованих на легалізацію доходів, одержаних у результаті злочинної діяльності організованих груп та злочинних організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА