20:04 09.12.2020

Західні дипломати закликали владу Білорусі не перешкоджати виконанню їх дипломатичних обов'язків

2 хв читати
Західні дипломати закликали владу Білорусі не перешкоджати виконанню їх дипломатичних обов'язків

Глави дипломатичних місій ЄС і держав-членів ЄС, представлених в Мінську, а також Великої Британії, Швейцарії і США зустрілися в середу з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєм.

"Глави місій закликали владу країни утримуватися від дій, що перешкоджають дипломатичній спільноті в Білорусі у виконанні своїх стандартних дипломатичних обов'язків в атмосфері, вільній від втручання і залякування", - заявили в представництві Європейського союзу в Білорусі в середу.

Там також висловили сподівання, що "білоруська сторона погодиться на повернення до Білорусі послів Литви і Польщі і їх штату дипломатичних співробітників до кінця року".

Дипломати довідалися про плани білоруської влади щодо "виконання вимог Конституції країни і міжнародних зобов'язань, що стосуються фундаментальних прав і свобод, а також верховенства права".

На їхню думку, це висловилося б у "припиненні затримань, насильства і нелюдського поводження з мирними протестувальниками", "звільненні всіх політичних в'язнів і несправедливо затриманих", "судовому переслідуванні тих, хто санкціонував і здійснював акти насильства і нелюдського поводження", "проведення вільних і справедливих виборів під незалежним спостереженням".

Дипломати також поінформували міністра про можливі сценарії, за якими могли б розвиватися відповідні двосторонні відносини, "якби влада Білорусі зробила відчутні і значні кроки з відновлення верховенства права".

"Дипломати повторили, що їхні уряди готові надавати підтримку і сприяти інклюзивному національному діалогу в Білорусі, захищаючи суверенітет і незалежність Білорусі, а також її безпечне, демократичне і процвітаюче майбутнє", - наголосили в представництві ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА