22:13 09.12.2020

В Ізраїлі вакцинація від COVID-19 почнеться в кінці грудня

2 хв читати
В Ізраїлі вакцинація від COVID-19 почнеться в кінці грудня

В Ізраїлі вакцинація від коронавірусу COVID-19 стартує 27 грудня, щодня вакцину зможуть отримувати 60 тис. жителів країни, оголосив у середу ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу.

"Перші вакцини будуть введені 27 грудня", - цитує ізраїльська газета "Едіот Ахронот" слова Нетаньягу.

"Ізраїль готовий щодня надавати вакцину 60 тис. жителям", - зазначив прем'єр.

При цьому він наголосив, що, незважаючи на отримання вакцини, необхідно продовжувати дотримуватись обмежень, введених для боротьби з COVID-19.

За даними газети, міністр охорони здоров'я Ізраїлю Юлій Едельштейн зі свого боку додав, що "найближчими тижнями вакцину зможуть отримати сотні тисяч жителів Ізраїлю".

За його словами, жителі країни, які пройшли вакцинацію, отримають "зелені карти", що дають право на вільне пересування без обов'язкової ізоляції.

Як повідомляє "Едіот Ахронот", Едельштейн заявив про необхідність дотримуватись обмежень на масові зібрання до того, як всі пройдуть вакцинацію, особливо перед Ханукою - єврейським святом, початок якого цього року припадає на вечір 10 грудня.

8 грудня видання Times of Israel повідомило, що 10 грудня Ізраїль отримає першу партію вакцини від коронавірусу COVID-19 виробництва американської компанії Pfizer і німецької BioNTech. У партії буде близько 100 тис. доз.

Ізраїльські ЗМІ зазначають, що завдання першої поставки - подивитися на практиці, як просуваються справи з транспортуванням і зберіганням вакцини. Вона вимагає зберігання при температурі -70 градусів за Цельсієм, і використовувати її необхідно протягом п'яти днів після розморожування.

Ізраїль підписав угоду з компанією Pfizer на поставку вакцини від коронавірусу COVID-19 в листопаді. Творці заявляють, що ефективність її дії становить 95%.

Всього в Ізраїлі з початку пандемії коронавірусу виявили майже 350 тис. заражень, понад 2,9 тис. інфікованих померли. При цьому, понад 331 тис. жителів країни перехворіли коронавірусною інфекцією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА