15:06 10.12.2020

Двом особам повідомлено про підозру у спробі підкупу голови Держгеокадастру - НАБУ

2 хв читати
Двом особам повідомлено про підозру у спробі підкупу голови Держгеокадастру - НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру керівнику одного з територіальних управлінь Держгеокадастру й посереднику, які намагалися підкупити голову Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, один із затриманих може бути пов'язаний із компаніями, які надають послуги Держгеокадастру на проведення робіт із державної інвентаризації земель на територіях багатьох областей України в 2020 році.

"Відтак, не можна виключати, що ця особа може вплинути на зазначені процеси, тому НАБУ та САП вживатимуть усіх необхідних дій, аби запобігти такому впливу", - йдеться в повідомленні.

Дії осіб кваліфіковано за ч.4 ст.369 КК України. Нині вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Зазначається, що розслідування зазначених фактів НАБУ розпочало у вересні 2020 року за заявою голови Держгеокадастру Романа Лещенка про пропозицію надання йому неправомірної вигоди.

Як повідомлялося, 9 грудня керівника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру і його посередника було затримано під час передання хабара голові Держгеокадастру, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у соцмережі Facebook.

Досудове розслідування встановило, що керівник головного управління Держгеокадастру однієї з областей і його посередник розробили і впровадили протиправну схему видачі за неправомірну вигоду наказів про надання дозволів на розробку проектів землеустрою, їх затвердження та передання земельних ділянок у власність громадян, які потім мають їх надати в користування зацікавленим представникам фермерських господарств.

Для безперешкодної реалізації такої схеми і збереження в силі рішень підлеглого зазначені особи запропонували, а потім передали голові Держгеокадастру двома частинами неправомірну вигоду на загальну суму $51,9 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА