15:15 10.12.2020

Данілов виступає за якнайшвидшу розробку стратегії розвитку ОПК, частиною якої має стати єдина позиція з трансформації "Укроборонпрому"

2 хв читати
Данілов виступає за якнайшвидшу розробку стратегії розвитку ОПК, частиною якої має стати єдина позиція з трансформації "Укроборонпрому"

Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України, частиною якої має стати єдина узгоджена позиція з трансформації держконцерну "Укроборонпром", потрібно розробити в максимально стислі терміни, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Як повідомляє прес-служба апарату РНБО, під час міжвідомчої наради в четвер, присвяченої питанню трансформації "Укроборонпрому" Данілов зазначив, що зміна організації роботи ОПК загалом і трансформації концерну зокрема є сьогодні пріоритетними завданнями, визначеними президентом України Володимиром Зеленським.

Данілов нагадав, що завдання з реформування ОПК, зокрема концерну, визначено чотирма рішеннями РНБО (в березні й травні 2016 року, в березні 2019 року і в лютому цього року) і Державною цільовою програмою реформування та розвитку ОПК на період до 2021 року.

Цього року виконання відповідних завдань рішенням РНБО України покладено на Кабінет Міністрів, сказав секретар РНБО.

Учасники засідання висловили своє бачення шляхів реформування концерну. Серед іншого, зазначалося, що реалізація заходів із реформування ДК "Укроборонпром" має відбуватися тільки на основі документів, схвалених президентом і РНБО.

Підбиваючи підсумки, Данілов зазначив, що розробка Стратегії розвитку ОПК передбачена Стратегією національної безпеки України, затвердженою указом президента України від 14 вересня 2020р №392.

"Єдина узгоджена позиція з трансформації концерну має стати частиною стратегії. Нам треба працювати максимально швидко, залучати до цієї роботи науковців і представників приватного сектора, профільного парламентського комітету. Це співпраця в інтересах держави", - сказав Данілов.

Він зазначив, що під час трансформації концерну необхідно зосередити зусилля насамперед на забезпеченні Збройних сил України сучасною високоякісною конкурентоспроможною продукцією українського виробництва, розвитку науки і сучасних технологій, а також збереженні інтелектуальної власності, наявної у власності підприємств "Укроборонпрому".

Секретар РНБО України також зазначив, що наразі вперше за досить тривалий час уряд і концерн досягли спільного бачення щодо шляхів реформування "Укроборонпрому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА