18:29 10.12.2020

У Маріуполі затримали жителя Торецька, який захопив заручників і погрожував підірвати відділення банку

2 хв читати
У Маріуполі затримали жителя Торецька, який захопив заручників і погрожував підірвати відділення банку

У Маріуполі (Донецька область) чоловік із ножем та невідомим предметом у руках погрожував підірвати відділення банку. Він взяв у заручники трьох співробітниць і вимагав прибуття керівництва поліції, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Інцидент стався у четвер, 10 грудня, у філії банку на вул. Лепорського в Лівобережному районі Маріуполя.

"Зловмисник зайшов до відділення з коробкою з дротами, в якій, за його словами, перебував вибуховий пристрій. Чоловік зачинив трьох працівниць у кімнаті та погрожував підірвати всіх, якщо не буде виконано його вимоги. Нападник вимагав покликати начальника поліції міста, спецпідрозділ КОРД і журналістів", - повідомляють правоохоронці.

На місце протягом п'яти хвилин прибула поліція, начальник обласного ГУ Нацполіції Микола Семенишин, рятувальники та інші екстрені служби. Під час розгорнутої спецоперації було організовано роботу слідчо-оперативних груп, учасників переговорів, спецназу КОРД, роти поліції особливого призначення, вибухотехніків та кінологів.

"Переговори із чоловіком розпочали начальник Лівобережного відділення поліції Іван Шкуропацький та командир КОРД із позивним "Майор", які прибули на місце одними з перших. Поліцейські запропонували обміняти жінок на себе. Однак захоплювач не погодився і поводився агресивно. Фігурант висунув нові вимоги: зателефонувати до Торецька, де він мешкав раніше. Відтак, було ухвалено рішення затримувати його", - зазначено у повідомленні.

У результаті операції зловмисник був знешкоджений і затриманий. Ним виявився 30-річний житель м. Торецька. Заручниці були звільнені, ніж і підозрілий предмет вилучено. Після перевірки вибухотехніками було встановлено, що вибухонебезпечних предметів у коробці не було.

Зазначається, що постраждалих унаслідок інциденту немає.

Затриманому інкримінують ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА