18:37 10.12.2020

У Мінрегіоні заявили про необхідність змін до Конституції для завершення реформи децентралізації

1 хв читати
У Мінрегіоні заявили про необхідність змін до Конституції для завершення реформи децентралізації

Внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади потрібне для остаточного закріплення результатів і завершення реформи децентралізації, повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій України (Мінрегіон) у четвер.

У повідомленні зазначається, що для реалізації можливостей реформи децентралізації необхідно розмежувати повноваження між органами місцевої влади, для чого необхідно змінити законодавство про місцеве самоврядування і місцеві державні адміністрації. Мінрегіон нагадав, що вже подав до Верховної Ради законопроект про місцеві державні адміністрації, а його положення наразі обговорюють представники експертного середовища.

Крім того, щоб зробити роботу в органах місцевого самоврядування престижною, мотивувати службовців і надати рівний доступ до працевлаштування, необхідно ухвалити новий закон про службу в органах місцевого самоврядування, наголошують у відомстві.

"Попереду ще багато важливої роботи щодо закріплення успіхів реформи децентралізації, і виконувати її потрібно разом: уряду, місцевій владі, депутатам, експертам і партнерам", - зазначили в Мінрегіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА