19:26 10.12.2020

Уряд України оновив перелік сировинних товарів для контролю за принципом "витягнутої руки"

1 хв читати
Уряд України оновив перелік сировинних товарів для контролю за принципом "витягнутої руки"

Кабінет Міністрів затвердив новий перелік сировинних товарів для встановлення відповідності умов контрольованих операцій (КО) за принципом "витягнутої руки", свідчить урядова постанова від 9 грудня 2020 року.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, попередній перелік товарів, що мають біржове котирування, і світових товарних бірж для контролю за цим принципом втратив актуальність через набуття чинності податкового закону №466-IX.

Постанова скасовує дію старого переліку.

Згідно з документом, новий перелік набуває чинності з 2021 року. У ньому, зокрема, уряд зазанчив рибу та низку рибних продуктів, креветки, молюски, каву, чай, овес, пшеницю, кукурудзу, рис, соєві боби, деякі види насіння та масел, цукор, соки, спирт, а також глину, руди, вугілля, торф, бензол, гліцерин, мінеральні добрива та інше.

Як повідомлялося, з 1 січня 2015 року набули чинності зміни до Податкового кодексу, які вдосконалюють податковий контроль трансфертного ціноутворення шляхом введення спеціального поняття "принцип витягнутої руки". Для здійснення податкового контролю з трансфертного ціноутворення (ТЦО) передбачається використання середньої ціни низки товарів, що склалася на товарній біржі за декаду, що передує проведенню контрольованої операції. Підписаний у травні президентом податковий закон №466-IX вносить, зокрема, зміни до правил ТЦО. Вони набувають чинності з 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА