20:56 10.12.2020

Регіони використовували 67% коштів на оновлення харчоблоків у школах в 2020 році

2 хв читати
Регіони використовували 67% коштів на оновлення харчоблоків у школах в 2020 році

Станом на 1 грудня регіони використовували 67% фінансування на оновлення харчоблоків у школах і продовжують реалізовувати заходи щодо поліпшення організації шкільного харчування, заявив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет на онлайн-нараді з питань реформування системи шкільного харчування 10 грудня.

"Як повідомив глава МОН Сергій Шкарлет, всього в 2020 році з державного бюджету було направлено 400 млн грн на ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) установ загальної середньої освіти. Для розгляду пропозицій обласних, Київської міської державних адміністрацій міністерство створило комісію, на підставі рішення якого були затверджені відповідні накази МОН. Згідно з ними, кошти спрямовано на ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) 1809 закладів загальної середньої освіти", - повідомляє прес-служба Міносвіти.

За інформацією Міністерства фінансів, станом на 1 грудня регіони використовували 67,2% коштів субвенції та 66,5% коштів, передбачених на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. Всього обсяг співфінансування за рахунок місцевих бюджетів становить 96 млн 23,4 тис. грн.

Найбільша ефективність освоєння коштів спостерігається в Тернопільській (97%), Сумській (88,4%), Хмельницькій (86,6%), Чернігівській області (83,9%), а також в Києві (82,7%).

"Області продовжують паспортизацію харчоблоків шкільних їдалень, запроваджують у навчальних закладах необхідні процедури для контролю якості харчування в школах. Проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота, зокрема з питань запобігання харчових отруєнь. Щодо вимог санітарного законодавства та законодавства в сфері безпеки харчових продуктів проводяться наради, семінари, тренінги, навчання відповідальних за організацію харчування в навчальних закладах працівників", - зазначив Шкарлет.

Крім того, на початку нового навчального року в умовах карантину приймалися додаткові заходи щодо організації безпечного харчування в навчальних закладах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА