08:11 11.12.2020

Австралія зупинила виробництво власної вакцини від COVID-19

1 хв читати
Австралія зупинила виробництво власної вакцини від COVID-19

В Австралії прийнято рішення про зупинку виробництва вакцини від коронавірусу, розробленої Університетом Квінсленда (UQ) і виробником вакцин CSL, повідомили розробники препарату.

Вони пояснили, що на першій фазі випробування препарату, в якому взяли участь 216 осіб, було виявлено, що, незважаючи на відсутність серйозних побічних ефектів, що склалися після вакцинації випробовуваних, антитіла заважають діагностиці ВІЛ і призводять до хибнопозитивних результатів деяких тестів на ВІЛ.

З огляду на отримані результати, CSL заявила, що спільно з австралійським урядом прийняла рішення припинити випробування вакцини на другому і третьому етапах.

"Цей результат зазначає існування ризиків, пов'язаних з ранньою розробкою вакцини", - сказав Ендрю Неш, головний науковий співробітник CSL.

За його словами, австралійська вакцина може бути доопрацьована, але на це може знадобитися додатково до 12 місяців.

Замість цього CSL планує виробити додаткові 20 мільйонів доз вакцини, розробленої британською компанією AstraZeneca Plc, на додаток до 30 мільйонів, які вона вже виробляє, в той час як уряд також має намір забезпечити додаткові дози вакцин Novavax.

Раніше повідомлялося, що американська біотехнологічна компанія Novavax оголосила про підписання з урядом Австралії попереднього документа, в якому прописані умови, що передбачають поставку 40 млн доз кандидата на вакцину від COVID-19, NVX-CoV2373, для австралійських громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА