08:56 11.12.2020

Гарантувати чесний розподіл у світі вакцин від COVID-19 непросто - фонд Білла Гейтса

2 хв читати
Гарантувати чесний розподіл у світі вакцин від COVID-19 непросто - фонд Білла Гейтса

Забезпечення справедливого розподілу вакцин від COVID-19 у нинішніх умовах може представляти серйозну проблему, заявив виконавчий директор Фонду Білла і Мелінди Гейтс Марк Сузман.

Таким чином він відповів на питання видання The Guardian, чи не пізно домагатися чесної дистрибуції вакцин, коли уряди західних країн активно замовляють їх у виробників.

"Наразі цей процес (придбання Заходом вакцин - ІФ), безсумнівно, становить небезпеку, і ось чому ми думаємо, що необхідно діяти зараз", - сказав Сузман.

Він пояснив, що незважаючи на безпрецедентні успіхи в розробці вакцин, чесно розподілити їх є "справді складним" завданням.

Сузман також торкнувся теми з вакциною компаній Pfizer Inc. і BioNTech, зазначивши, що новаторський характер і складність у зберіганні ускладнить її поширення в глобальному масштабі. Водночас він висловив надію на те, що в другому поколінні вакцини від COVID-19 будуть дешевшими і простішими у виробництві і розподілі, а також що вони будуть більш стійкі до довкілля під час їх зберігання.

The Guardian зазначає, що напередодні Сузман оголосив про виділення Фондом Білла і Мелінди Гейтс додаткових $ 250 млн на розробку вакцин, тестів і ліків від коронавірусу і на їх рівний розподіл у світі. Загальний обсяг ресурсів Фонду, спрямованих на ці цілі, досяг $ 1,75 млрд, однак Сузман визнав, що на тлі епідеміологічної кризи ці ресурси лише в невеликому ступені покривають потреби бідних країн.

Згідно з дослідженням Фонду Білла і Мелінди Гейтс, рівне поширення вакцин від COVID-19 запобігатиме 61% летальних випадків, пов'язаних з коронавірусом. У разі, якщо вакцину отримають тільки найбагатші країни, можливо буде запобігти тільки 33% смертей.

Напередодні The Guardian повідомляв з посиланням на дані коаліції організацій, що працюють в сфері прав людини, People's Vaccine Alliance, що дев'ять із десяти жителів 70 бідних країн навряд чи отримають вакцину від коронавірусу в наступному році, оскільки західні країни вже викупили більшу частину найбільш багатообіцяючих препаратів.

Розвинені країни, в яких живе 14% населення планети, вже забезпечили собі найперспективніші вакцини від коронавірусу. Так, 96% вакцини Pfizer викупили західні країни. Вакцину Moderna Inc. теж зможуть отримати тільки жителі розвинених країн, і ціни на обидві вакцини високі. До того ж, їх потрібно зберігати при дуже низькій температурі. Компанія AstraZeneca, навпаки, збирається відправити 64% доз вакцини країнам, що розвиваються.

Найбільше доз на душу населення закупила Канада: кожен канадець при бажанні зможе зробити щеплення від коронавірусу п'ять разів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА