11:39 11.12.2020

Кількість хворих на COVID-19 у статистиці могла скоротитися через зменшення ПЛР-тестів наприкінці листопада - KSE

2 хв читати
Кількість хворих на COVID-19 у статистиці могла скоротитися через зменшення ПЛР-тестів наприкінці листопада - KSE

Кількість хворих на COVID-19 в офіційній статистиці могла скоротитися через зменшення кількості зроблених ПЛР-тестів наприкінці листопада, вважають експерти Київської школи економіки (KSE).

"Зниження показників, які ми спостерігаємо в статистиці, відбувається на тлі зменшення тестування наприкінці листопада і надмірно високого коефіцієнта виявлення. При цьому частка позитивних випадків стабільно висока і вшестеро більша за рекомендовану ВООЗ для контролю захворюваності (32% проти 5%)", - повідомляється у прес-релізі KSE.

Експерти KSE вважають, що на сьогодні в Україні не спостерігається стійкого зниження госпіталізацій і смертей, а для висновків про стійке зменшення поширення необхідно спостерігати зменшення нових випадків протягом двох тижнів за умови незмінної або більшої кількості проведених тестів.

У KSE зазначають, що до кінця листопада 45 ковідних лікарень потребували посилення медперсоналу або ліжкомісць. У 19 лікарнях не вистачає ліжок, у 22 - медичні команди перевантажені. У чотирьох медичних закладах (Кам'янець-Подільська міська лікарня №1, Ніжинська центральна міська лікарня ім. Галицького, Дунайська обласна лікарня Одеської облради та Київська міська лікарня №1) ситуація критична - не вистачає ліжок і медиків для лікування пацієнтів із COVID-19.

При цьому 60 лікарень, які лікують пацієнтів із COVID-19, повністю заповнені, ще 10 лікарень переповнені.

"Локдаун після новорічних свят загрожує неконтрольованим поширенням SARS-CoV-2 протягом місяця. Це може призвести до надмірного навантаження на лікарні та додаткових смертей, яких можна було б уникнути", - наголосили в KSE.

"Україна традиційно залишається у п'ятірці країн Європи з найкритичнішою ситуацією з COVID-19. Відсоток позитивних випадків в Україні стабільно високий. Цього тижня - ми погані в Європі за цим показником, випередили навіть Польщу, де два місяці спостерігали найкритичнішу ситуацію з COVID -19. Наша країна традиційно одна з найгірших серед країн Європи за обсягом тестування. Лише за рівнем смертності ми маємо показники кращі за середні порівняно з іншими країнами", - наведено у прес-релізі KSE слова керівника Центру економіки охорони здоров'я KSE Павла Ковтонюка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА