19:11 11.12.2020

Вакцина виробництва Pfizer і BioNTech може бути сертифікована в ЄС ще до 29 грудня

1 хв читати
Вакцина виробництва Pfizer і BioNTech може бути сертифікована в ЄС ще до 29 грудня

Вакцина виробництва Pfizer і Biontech проти коронавірусу COVID-19 може бути сертифікована в Євросоюзі ще до 29 грудня 2020 року, повідомила "Інтерфаксу" представник прес-служби Європейського медичного агентства (ЄMA) Віолета Пашова.

"Якщо надані дані дадуть достатньо надії, щоб зробити висновок стосовно якості, безпеки й ефективності вакцини, то науковий комітет ЄMA з людських лікарських засобів (CHMP) завершить оцінку на позачерговому засіданні, яке заплановане найпізніше на 29 грудня", - сказала Пашова.

За її словами, агентство розпочало перевірку вакцини 6 жовтня на підставі наданих лабораторних даних без клінічних досліджень. Формальну заявку на допуск на ринок було анонсовано 1 грудня, зазначила Пашова.

Як повідомив "Інтерфаксу" в п'ятницю представник Міністерства охорони здоров'я ФРН, рішення про допуск вакцини від національного регулятора у випадку вакцини від коронавірусу не знадобиться згідно зі спеціальною домовленістю всередині ЄС; щойно вакцину буде схвалено ЄMA, її можна буде використати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА