20:42 11.12.2020

У КС заявили, що вивчають зауваження Венеціанської комісії для врахування під час подальшого напрацювання рішень

2 хв читати
У КС заявили, що вивчають зауваження Венеціанської комісії для врахування під час подальшого напрацювання рішень

У Конституційному суді України заявили, що вивчають висновки Комісії Ради Європи за демократію через право (Венеціанській комісії, ВК) стосовно конституційної кризи для врахування під час подальшого напрацювання рішень.

"Конституційний суд України констатує, що, згідно з висновком Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) і Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи рішення Конституційного суду України №13-р/2020, незважаючи на критичні зауваження в його мотивації, є легітимним і підлягає виконанню", - зазначено в повідомленні на сторінці у Facebook.

При цьому в КС наголосили, що в процесі підготовки висновків Венеціанська комісія не дійшла висновку про необхідність зміни складу суддів Конституційного суду України, а зазначила, що органи державної влади мають поважати конституційну роль КС і повинні виконувати його рішення.

"Водночас висновок містить низку критичних зауважень до зазначеного рішення, зокрема щодо аргументації в мотивувальній частині, порядку вирішення конфлікту інтересів за заявленими відводами суддів, можливими наслідками щодо прийнятого законодавства стосовно боротьби з корупцією та інших питань. Їх вивчають судді Конституційного суду України для врахування при подальшому напрацюванні рішень", - ідеться в повідомленні.

Також у КС зазначили, що рішення Конституційного Суду України є легітимним і підлягає виконанню з урахуванням висновку Венеціанської комісії та Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи.

Як повідомлялося, 9 грудня Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) оприлюднила думку за запитом президента України Володимира Зеленського щодо конституційної кризи, спричиненої рішенням Конституційного суду України 27 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА